Web SitesiYazılar

2024 Ücretsiz Domain Veren Siteler

İnternet dünyasında adını duyurmak isteyenler için ilk adım genellikle bir web sitesi oluşturmaktır. Ancak, bir web sitesi için bir alan adına ihtiyaç duyulur ve bu alan adları genellikle ücretlidir. Bu yazımda ” ücretsiz domain veren siteler ” ve ayrıntıları ile ilgili bilgiler mevcuttur. Bu yazıda, ücretsiz domain veren Freenom, Codatvu ve Site.ac sitelerini inceledim.

Domain Nedir?

ücretsiz domain veren siteler
Domain Nedir?

Yeni başlayanlar tarafından sıklıkla sorulur: Alan adı nedir? veya Domain nedir? Yeni başlayan biriyseniz, bir web sitesi yapmak için bir alan adına ihtiyacınız olduğunu duymuş olabilirsiniz.

Bununla birlikte, birçok yeni başlayan kişiler, alan adını bir web sitesi veya hosting ile karıştırabilir . Yeni başlıyorsanız, tüm bu farklı terimler kulağa çok teknik gelebilir.

Domain, insanların web sitenizi ziyaret etmek için tarayıcı çubuğuna yazdıkları web sitenizin adresidir.

Daha ayrıntılı bir açıklama:

İnternet, küresel bir kablo ağı aracılığıyla birbirine bağlı bir bilgisayar ağıdır. Bu ağdaki her bilgisayar diğer bilgisayarlarla iletişim kurabilir.

Bunları tanımlamak için her bilgisayara bir IP adresi atanır. İnternetteki belirli bir bilgisayarı tanımlayan bir dizi sayıdır. Örnek bir IP adresi şöyle görünür:

64.233.160.0 

Şimdi böyle bir IP adresini hatırlamak oldukça zor. Birde bunu her site için hatırlamak zorunda olduğunuzu düşünün Örneğin: Google, Facebook, Youtube, İnstagram işte bunların hepsinin IP adresini hatırlamamak için kısa takma adlar yani domain icat edildi.

Hosting Nedir?

Sunucu Lokasyonunun Önemi
Hosting Nedir?

Hosting Nedir? diğer anlamıyla barındırma hizmeti bir web sitesinde yayınlanmak istenen dosyaların kullanıcıların erişebileceği bir uzak sunucuda tutulmasıdır. İnternet üzerinde web sitesi oluşturmak için özel olarak yapılandırılan ve hızlı erişim imkânı sağlayan birden fazla kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir sunucuda yayınlamak istediğiniz tüm içeriklerin sunucu veya sunucularda depolanmasıdır.

Ücretsiz domain veren siteler

Freenom

Freenom
2024 Ücretsiz Domain Veren Siteler 1

Freenom, ücretsiz alan adları sağlayan başka bir kayıt şirketidir. Buradaki sorun şu ki, Freenom aracılığıyla ücretsiz bir alan adı kaydettirdiğinizde, bunu kendi adlarına kaydettirirler ve ardından size yalnızca kayıt süreniz boyunca onu kullanma hakkı verirler. Alan adını başka birine satamayacak veya devredemeyeceksiniz çünkü alan adı aslında Freenom’a ait.

Freenom ile ilgili diğer önemli şey, yalnızca sınırlı sayıda üst düzey alan sağlar. ancak 20 adete kadar ücretsiz bir .tk, .ml, .ga, .cf ve .gq uzantılı alan adı alabilirsiniz.

Freenom’dan ücretsiz alan adı nasıl alınır:

Alan adını Freenom’a kaydedin

Adım 1: https://www.freenom.com adresine gidin ve kendinize bir hesap alın.

Adım 2: Ana sayfaya gidin. Yeni ÜCRETSİZ alan bul alanına kaydetmek istediğiniz alan adını yazın . Ardından Kullanılabilirliği Kontrol Et ‘i tıklayın .

Freenom - Domain Sorgulama
Freenom Anasayfa

Adım 3: Alan adı mevcutsa Şimdi al’ı tıklayın! ve ardından Ödeme seçeneğine tıklayın .

Freenom Domain Seçimi
Freenom Domain Kayıt Sayfası

Adım 4: Süreyi 12 aya(12 Months) ayarlayın. Ardından Devam’ı tıklayın .

freenom 3
Freenom Domain Kayıt İşlemi

Adım 5: Şartlar ve Koşullar’ı okudum ve kabul etdiyorum seçeneğini kontrol edin . Ardından Siparişi Tamamla’yı tıklayın .

freenom 4
Freenom Sepet

Adım 6: Ücretsiz alan adları/domainlerinizi başarıyla kaydettiniz. Name Server yönlendirerek veya dns yönlendirmesi yaparak alan adınızı aktif hale getirip kullanabilirsiniz.

Codatvu.co

Codatvu bedava Domain
Codatvu logo

Codatvu, 21 gün boyunca ücretsiz kullanmanıza olanak tanıyan 3 adet .co.vu uzantılı alan adını ücretsiz olarak kaydetmenizi sağlar. Kayıt süresi kısa gelebilir ve bunun için süresi bitmeden 14 gün önce Codatvu alan adınızı yenilenemize olanak tanır.

Codatvu.co Alan Adı Kaydı

Adım 1: https://www.codatvu.co adresine gidin ve Google hesabınız ile sisteme kayıt olun.

Adım 2: Kayıt işleminden sonra müşteri paneli sayfasının sol üstünde bulunan “Get a New Domain” Kısmına tıklayın

codatvumehmed
codatvu panel

Adım 3: Kaydedeceğiniz alan adını uzantısız bir şekilde kutucuğa girin ve Enter tuşuna basın.

codatvu alanadikaydi
Codatvu domain arama

Adım 4: Karşınıza çıkan seçenekler arasında Ücretsiz seçeneği seçip devam edin( Temel Etki Alanı Olarak Kaydedin).

codatvu alanadisecme
Codatvu alan Adı alma

Adım 5: Tebrikler. Alan adı kaydınız başarıyla tamamlandı şimdi DNS kayıtlarını düzenleyerek hosting ve domain bağlantısını yapabilirsiniz.

Codatvu Domain Kaydı Yapıldı
Site.ac domain kayıt edildi sayfası

Site.ac

site.ac logosu
Site.ac logo

Site.ac ile Ücretsiz olarak sonu .tc ile biten: con.tc, san.tc, tic.tc, hiz.tc, bir.tc, bil.tc, prg.tc, 3b.tc, 3d.tc, blogu.tc, blogu.tv, forumu.tc, forumu.tv, sitesi.tc, sitesi.tv alan adlarını kaydetmenize imkan sunar.

Ayrıyetten hosting firmaları müşterilerine ücretsiz olarak bu hizmeti sunması için WHMCS ve API Modülleride bulunmaktadır.

Site.ac Domain Kayıt Etme

Adım 1: https://www.site.ac/ Adresine gidin

Adım 2: Sağ üstteki “Yeni Hesap” Menüsüne gidin.

Site.ac Hesap Oluşturma
Site.ac hesap oluştur

Bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra Hesabınızı oluşturun.

Adım 3: Hesapla ilgili doğrulama vs yöntemlerini geçip direk alan adı kaydetme kısmını anlatacağım.

Panel Sayfasına geldikten sonra “Alan Adı Ekle” butonuna tıklayın

siteac 2
Site ac alan adı ekleme

Adım 4: Bu sayfada uzantınızın başını yani sitenizin ismini girin sonradan seçtiğiniz uzantıyı başında . ile girin.

Ör: mehmedgurbuz.blogu.tc gibi uzantı girin

siteac 3
Siteacalan adı kaydı

Hizmet seçiniz bölümünde kullanım alanınıza göre uygun olan seçeneği işaretleyerek devam edin.

Adım 5: Alan adınızı hostinginizle bağlamak için, alan adı kayıt işleminin yapıldığı yerde (domain registrar) sunucu IP adresini veya name server adreslerini ilgili ve resimdeki yerlere girmeniz gerekir

siteac 4
Site.ac ns yönlendirmesi

Sonuç

İnternette web sitenizi yayınlamak için uygun bir alan adına sahip olmak önemlidir ve bu hizmeti ücretsiz olarak sunan platformlar, başlangıç aşamasındaki kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlar. Freenom, Codatvu ve Site.ac gibi platformlar, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun kısa sürelide olsa bir alan adı ücretsiz domain vermektedir.

Önceki Sonraki
No Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir