YazılarWeb SitesiYazılım Konuları

2023 Cloudflare Alternatifleri: İncelemeler

Giriş

Cloudflare’ın dünya çapındaki kullanım oranını oldukça yüksektir. Bu oranı bir sayı ile belirtmek gerekirse Cloudflare’nin dünya çapındaki toplam web sitelerin %13.2′ sine hizmet sağladığını söyleyebiliriz. (K:W3Techs’e göre) Peki henüz bilmeyenler için Cloudflare Nedir? 2023 yılında Cloudflare Alternatifleri varmı?

Cloudflare Nedir?

Cloudflare Nedir?
2023 Cloudflare Alternatifleri: İncelemeler 1

Cloudflare dünyanın en büyük ağlarından biridir. Bugün, işletmeler blog siteleri ve İnternet sitesi olan herkes Cloudflare kullanarak daha hızlı, daha güvenli web siteleri ve uygulamalarla kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Cloudflare, CDN ve Web güvenliği konusunda daha çok ön plandadır.

Cloudflare’nin farkı nedir?

Cloudflare nin en büyük farkı, Güvenilir olması daha da önemlisi alanında en çok tercih edilen ve en iyisi diyebiliriz, teknik açıdan farkı ne diye sorarsanız:

Cloudflare’nin mimarisi, tümü tek bir gösterge tablosundan erişilebilen entegre bir Layer3-Layer7 Firewall (ağ hizmetleri) seti sunar. Dünya çapındaki Global ağda her veri merkezindeki her sunucudaki her hizmeti çalıştırmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, geliştiriciler için sunucu içermeyen kodu anında dünya çapında dağıtmak için esnek, İnternet ölçekli bir platform sağlar. Cloudflare kurmak için Yazılım veya donanım gerekmez. Kurulumu ve kullanımı kolaydır, Kod bilmeyen bir kişi bile göstergeleri takip ederek veya rehber kullanarak kolayca kurulumunu yapabilir.

Cloudflare Alternatifleri

İşte 6 En iyi Cloudflare Alternatifleri

Bu yazımda aşağıda bulunan 6 Cloudflare benzeri ve alternatifi olabilecek siteleri inceledim.

  • Akamai,
  • Fastly,
  • Amazon Cloudfront,
  • StackPath,
  • İmperva İncapsula,
  • Bunny.net.

1-Akamai

v
akamai-cdn

Akamai, dünya genelinde 135 ülkede 100.000’den fazla sunucuya sahip olan bir şirkettir ve web siteleri, uygulamalar ve içerik dağıtım ağları için bulut tabanlı çözümler sunar.

CDN uygulamasını tamamlamak için birçok birinci sınıf güvenlik özelliği sunan Akamai, geçmişte 1.44 Tbps ve 809 Mpps hızında bazı önemli DDOS saldırılarını durdurmayı başaran Prolexic teknolojisini yazmıştır.

Ayrıca, Akamai’nin ücretsiz deneme imkanı bulunmaktadır. Detaylar için tıklayabilirsiniz.

2-Fastly

Fastly - Cloudflare Alternativi
Fastly – Cloudflare Alternativi

Fastly, global CDN ve güvenlik hizmetleri (firewall, DDOS) sunan bir Cloudflare nin alternatif olarak 10 yılı aşkın süredir hızlı ve güvenli cdn dağıtımı için yüksek performanslı bir platform sunmaktadır.

50$ değerinde ücretsiz deneme sürümü bulunmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

3-Amazon CloudFront

amazoncloudfronts
amazoncloudfronts ve cloudflare

Amazon CloudFront; yüksek performans, güvenlik ve geliştiriciler için kolaylık sağlamaya yönelik olarak oluşturulan bir içerik teslim ağı (CDN) ve ek olarak DDOS gibi hizmetlerde sunmaktadır.
Nasıl Çalıştığı hakkında detaylı bilgi için Amazon CloudFront web Sayfasını ve Bağlantı‘yi ziyaret edebilirsiniz.

12 Aylık ücretsiz AWS Denemesi ile Cloudfront hizmetini ücretsiz deneyebilirsiniz.

4-StackPath

stackpath
stackpath

StackPath: StackPath, 2015 Tarihinde Kurulmuş ve CDN, web güvenliği ve performans optimizasyonu için çözümler sunan bir başka Cloudflare alternatifidir. Dünya genelinde yedekli Tier-1 Sunucuları ile 45 farklı bölgede sunucuları bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için StackPath sitesini ziyaret edebilirsiniz.

5-Incapsula

incapsula nedir?
incapsula nedir?

Incapsula: asıl ismi Imperva Incapsula olan bir DDoS koruması, WAF, CDN ve gelişmiş bot koruması gibi web güvenliği hizmetleri sunan bir şirkettir.

Ayrıca, ücretsiz olarak aralarında Veritabanı Güvenlik Açığı Taraması gibi 6 benzer web güvenliği ve test aracı bulunmaktadır. Bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İncapsula’nın tıpkı Cloudflare gibi Ücretsiz Planı ve Ücretsiz Pro Deneme sürümü bulunmaktadır. Detaylı bilgi için İmperva web sitesine bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

6-Bunny.net

Bunny.net Nedir?
Bunny.net Nedir?

Bunny.net, 2014 yılında CDN ve web güvenliği (DDOS) hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuştur. 6 kıtada, 76 ülkede ve 114 bölgede hizmet vermektedir. Aylık minimum planı 1$’dan başlamaktadır ve fiyatlandırma açısından diğer CDN hizmetlerine göre en ucuzlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Bunny.net Hakkında Bağlantıyı ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Karşılaştırma

Aralarında Cloudflare’nin de bulunduğu 6 Cloudflare şirketleri hakkında kriterlerine göre karşılaştırdım.

Şirket

CDN

DDOS Koruması

Image Optimization

WAF

Güvenlik Kuralları

Ücretsiz Deneme

Cloudflare

✓✓

Akamai

✓✓

-

Fastly

✓✓

Incapsula

✓✓

Amazon CloudFront

✓✓

X

Bunny.net

X

X

Yazının sonuna ufak bir not olarak: Başka Cloudflare alternatifleri var tabiki sadece bu 6 şirketten ibaret değil, diğer alternatiflerede göz atmak isterseniz yazıyı yazarken çoğunlukla fikir edindiğim ve kullandığım CDN Planet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki Sonraki
No Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir